كفته الفراخ من الاكلات البسيطة والاقتصادية وتعتبر من اخف انواع الكفته ولها العديد من الطرق وسوف نقدم لكم عدة طرق منها
الطريقة الاولي
2 كيلو صدور او وراك مفرومة
2 معلقة كبيرة برغل مغسول
بصلة صغيرة
4 ملاعق كبيرة شوفان مطحون
ملح وفلفل ومعلقة صغيرة بكينج بودر
رشة بهارات ( ثوم بودر وزعتر وحبهان ) رشة سكر
التحضير
في وعاء نضع الفراخ والبرغل والبهارات ونخلطهم جيداً ثم نضعهما مدة لا تقل عن نصف ساعة الي ساعة في الثلاجة وبعد خروجها يتم تشكلها علي هئية اصابع او نضعها في اسياخ مدهونة زيت ومنقوعة في ماء حتي لا تحترق الاسياخ ونشكل الكفته عليها ونضعها في صنية مدهونة زيت ونرصهم ونضعها في فرن ساخن علي درجة حرارة 200 درجة في ارضية الفرن ونغطيها حتي تصبح جاهزة وتقدم
الطريقة الثانية
نصف كيلو صدور فراخ مفرومة
نصف كيلو بقسماط
بيضة - بهارات دجاج -بصل بودر -زعتر جاف - ثوم بودر - زيت -بقدونس مفروم - ملح - فلفل اسود
التحضير
في وعاء نخلط كل المكونات مع بعضها جيداً حتي تتداخل كل المكونات ونشكلها علي اسياخ خشبية او تشكل باي طريقة
ونحضر طاسة علي نار ونضع الزيت حتي يسخن ونقوم بتحمير الكفتة فيه وتقدم مع البطاطس المقلية
الطريقة الثالثة
صدور او وراك مفرومة
فلفل احمر رومي - بصل بودر - 4 فصوص ثوم - بابريكا - بقدونس - بهارات - ملح - فلفل اسود - خلطة الكفتة
التحضير
هنخلط كل المكونات ونشكل وتوضع في الفرن حتي تصبح لونها ذهبي وتقدم
الطريقة الرابعة
كيلو دجاج مفروم
بصل مفروم - ثوم مفروم
ملح - فلفل اسود
قرفة - حبهان - 2 بيضة
بقسماط
دقيق - زيت للقلي
هنخلط جيداً كل المكونات حتي تصبح عجينة متماسكة ونحمرها في الزيت حتي تصبح جاهزة للتقديم وتقدم مع البطاطس المقلية
طريقة اخري
صدور فراخ مفرومة
1 بصل - بقدونس - 2 بيض -بقسماط
بهارات فراخ - ملح - فلفل اسود - زعتر
كزبرة خضراء - 2 فص ثوم
تعليقات
إرسال تعليق