الفلافل (الطعمية) من الاكلات الشعبية المصرية والتي لايستغني عنها اي فرد في فطاره اليومي و للفلافل (الطعمية) طرق عديدة ومختلفة سوف نتعرف عليها
طريقة عمل الفلافل (الطعمية) بالطريقة التقليدية
2 كوب فول مدشوش
ربع كوب كزبرة خضرة
ربع كوب بقدونس
ربع كوب شبت
5 فصوص ثوم
معلقة كبيرة كزبرة ناشفة
معلقة فلفل اسود
معلقة صغيرة ملح
بصلة صغيرة
القليل من الكمون
معلقة بيكنج بودر
وسمسم للتزيين
طريقة تحضير الفلافل (الطعمية) البيتى
نضع الفول المدشوش ليلة كاملة منقوع في الماء ثم نصفيه من الماء الخاص بالنقع ونضعه في الخلاط مع كل المكونات السابقة ماعدا زبرة الكزبرة الحصي الناشفة ونعجنهم جيدا وبعد الانتهاء من ضربهم نضيف الكزبرة ونخلطها جيدا ثم نشكلها ونضعها في زيت ساخن ونضيف السمسم للعجينة للتوين اختياري وبعد ان يصبح لونها ذهبي ترفع من النار وتقدم
الطريقة الثانية لتحضير الفلافل (الطعمية) في البيت
نصف كيلو فول مدشوش منقوع ليلة كاملة
بصلة كبيرة
حزمة من البقدونس وبيضه
حزمة من الشبت
حزمة من الكزبرة الخضرة
4 فصوص ثوم
ملح و شطة وكمون وكزبرة حصي
وكالسابق نخلطهم في الخلاط ويمكن اضافة بيضة للمكونات السابقة ولكن المهم في عمل الفلافل (الطعمية) ضربهم جيدا في الخلاط ونضيف البهارات حسب الرغبة
الطريقة الثالثة لعمل الفلافل (الطعمية) في المنزل
- نصف كيلو فول مدشوش منقوع ليلة كاملة
- بصله متوسطة الحجم
- اربع فصوص فصوص
- ملح
- وكزبرة حصي وحزمة من الكرات البلدي
- ونخلطهم
طريقة عمل الفلافل (الطعمية) السوري بالحمص
- كيلو من الحمص المنقوع
- حزمة بقدونس طازج
- 4 فصوص ثوم
- معلقة كبيرة ملح
- معلقة كبيرة كمون
- معلقة كبيرة كزبرة
- معلقة كبيرة بيكربونات الصوديوم
- وسمسم للتزين وزيت نباتي للقلي
هنخلط كل المكونات في الخلاط حتي تتكون عجينة متماسكة ونضع البهارات ويتم تشكلها علي هئية كرات متساوية وتقلي في الزيت وتقدم
طريقة الفلافل (الطعمية) الفلسطينية
- 2 كيلو من الحمص المنقوع
- 5 فصوص من الثوم المفروم
- 500 جرام من البصل المفروم
- 2 حزمة من البقدونس
- نصف ثمرة من الفلفل الاخضر الحار
- ربع كوب من النعناع المفروم
- نصف معلقة مصغيرة كمون
- 2 معلقة صغيرة بهارات فلافل
- ملح حسب الرغبة
- معلقة الاربع من كربونات الصوديوم
و زيت للقلي ونخلط كالسابق وتقلي وتقدم .
تعليقات
إرسال تعليق